Sauna I


Het was hartje zomer en de zon scheen door het raam toen ik loom wakker werd. Een blik op de wekker leerde mij dat het middaguur al naderde en, liggend onder de lege dekbedovertrek, genoot ik van de overal aanwezige warmte. In de winter is het een straf om het bed te moeten verlaten en de warmte van de dekens te moeten ruilen voor het kippenvel van het opstaan. Ik gooi het laken van me af en rek me lui uit, mezelf realiserend dat het zondag is. Geen afspraken in mijn agenda, geen verplichtingen of vast voorgenomen plannen.

Ik bezoek graag een sauna, maar ik baal er altijd van als de cabines vol luidruchtige medebezoekers liggen. Ik prefereer een lege cabine zodat je jezelf lekker uit kunt strekken op de bovenste bank, zonder kakelende medebezoekers die klagen over hun schoonfamilie, hun werkgever of (nog erger) hun personeelsleden. Dat is dan ook de reden dat het al weer meer dan een half jaar geleden is dat ik het saunapark bij ons in de buurt bezocht heb.

De slippers staan voor mijn bed en vormen de enige benodigde kleding.

Ik loop de trap af en zet het koffiezetapparaat aan. Water en koffie had ik gisteravond al gevuld, dus na een druk op de schakelaar hoor ik na een korte tijd het water pruttelen en al snel ruik ik de geur van verse koffie door de keuken trekken.

Zittend op de patio bedenk ik me wat ik wil doen vandaag. In ieder geval iets kalms, voor veel inspanningen heb ik nu geen zin. Lurkend aan een mok sterke zwarte koffie bedenk ik mij hoe lang het geleden was dat ik een sauna bezocht. Vandaag belooft het een hele warme dag te worden, dus te zweten valt er genoeg, ook gewoon buiten. Ook in het saunapark kun je heerlijk rustig liggen op een stretcher, zowel in de zon als in de schaduw. Met zo’n mooi weer is het er niet te druk en ik weet het al snel zeker; dit wordt eindelijk weer eens een saunadag.

Op mijn gemak loop ik de badkamer op waar een korte broek en een T-shirt liggen. Met mijn slippers zijn dit kleren genoeg voor vandaag.

Fluitend pak ik de badtas samen en mijn badjas, twee handdoeken en een groot badlaken stop ik erin, samen met de saunaslippers. Voor in het vakje wat shampoo en een pocket met verhalen van Simon Carmiggelt. Ik ben klaar voor vertrek.

Als ik op de klok kijk zie ik dat het nog een klein uurtje duurt voordat de bus vertrekt. De bus, want de halte ligt op vijf minuutjes loopafstand van mijn huis en uitstappen kan ik voor de deur van de sauna. Waarom dan zelf de wagen nemen?

Ik zet de tas voor de deur en pak een flesje pils en loop de patio op. Ik hoef niet te rijden, dus daar maak ik gebruik van. Ik rol een klein jointje en rook deze op, onderwijl nippend aan de koele hals van het flesje. Op de achtergrond hoor ik de stadsgeluiden en de radio draait een nummer van de grote Buddy Holly.

Even later loop ik door de felle zon naar de bushalte en voel hoe mijn T-shirt al nat wordt van het zweet. Ik ben op tijd bij de halte en ga maar even op het bankje in de abri zitten, bij voorbaat al genietend van de saunavooruitzichten.

Lekker de verschillende cabines bezoekend, tussendoor genieten van een verfrissend stortbad, me even neerleggen in de rustruimte en ik zie het grote glas koel bier al voor me staan op het tuinterras. Snel al zie ik de bus aan komen rijden en sta ik op om aan te geven dat ik mee wil rijden.

Twintig minuutjes later stap ik alweer uit het benauwde transportmiddel en loop de vijftig meter naar de saunasalon.

Tot mijn genoegen zie ik dat er maar weinig wagens staan op de soms overvol geparkeerde parkeerplaats. Dat is een goed teken weet ik, zou het anders zijn geweest dan had ik vermoedelijk de volgende bus terug genomen.

Als de deurbel rinkelt als ik binnenloop ga ik direct door naar de kleedruimtes waar de meeste deurtjes van de kasten niet afgesloten openstaan. Als ik me heb uitgekleed, hetgeen wel erg snel ging, pak ik mijn tas uit, leg de handdoeken en de shampoo op het rek in de gang en geef de sleutel af in de bar. Het boek en mijn tabak zitten in mijn badjas en als ik me heb gedoucht loop ik naakt de tuin in naar de buitensauna’s. Ik vind een sauna geen vechtring waarin je jezelf moet bewijzen of een wedstrijd moet houden ‘wie het langste kan’ maar vandaag loop ik bewust naar de Russische sauna. Deels ingegraven onder gazonhoogte is dit de heetste cabine van allemaal. Een Zweedse buitencabine gaat tot ruim 100 graden, de binnen sauna’s variëren van 70 graden tot 90 graden. En dan zijn er nog de vochtige cabines, een stoombad en een buitensauna met een hoge luchtvochtigheid. Die is ‘maar’ 80 graden, maar je wordt hierin gekookt en het lijkt er veel warmer dan de thermometer beweert.

Ik daal de trapjes af en als ik de deur open voel ik de droge hitte onmiddellijk op mijn ogen en in mijn mond. Snel leg ik mijn badlaken op de middelste bank. De hoogste bank vind ik niet vol te houden, want daar loopt de temperatuur op tot wel 120 graden.

Als ik me heb uitgestrekt en een hoofdplankje achter mijn nek heb geschoven kijk ik even naar de medebezoekers die al had met een zacht ‘Goedemiddag’ had begroet. Het is inderdaad niet druk, buiten mij zijn er slechts vier bezoekers. Als ik gestrekt lig met gesloten ogen om de hitte te doorstaan die vooral venijnig brandt voordat je begint te zweten hoor ik hoe twee gasten steunend naar buiten lopen. Dan hoor ik de emmer in de put zakken en die wordt omgekeerd. Met een spetterend geluid hoor ik hoe dit ritueel verscheidene keren wordt herhaald.

Al heel snel voel ik gelukzalig hoe de eerste zweetdruppels zich vormen op mijn borst en voorhoofd en al spoedig straaltjes nat naar beneden gaan lopen.

Ik richt me ongehaast langzaam een beetje op en nu pas neem ik de moeite om in het schemerige donker te kijken wie er nog meer zitten in het zweet-hok op deze hete zomerdag. Een jong stelletje, zo van begin of midden twintig, ligt zo te zien al wat langer op de hoogste banken. Ze druipen van het zweet en ik denk dat het niet meer lang duurt voordat ook zij zich zullen laven aan bakken met koud water.

Ze hebben hun ogen gesloten en stiekem neem ik hun in me op. De jongen is tenger gebouwd en zijn zwarte haar is kort geschoren. Vanuit mijn ooghoek zie ik dat zijn penis slap tussen zijn benen naar beneden hangt. Zijn schaamhaar is net als zijn hoofdhaar kort geschoren.

Zijn partner ligt op haar rug op dezelfde hoogte als hem maar tegen een andere wand. Ook zij druipt van het zweet en haar blonde halflange haren liggen nat bezweet over haar hoofd.

Als ik rechtop wil gaan zitten om wat meer van haar te kunnen zien beweegt zij met haar vingers het haar uit d’r gezicht en maakt aanstalten om ook rechtop te gaan zitten. Als ze me ziet lijkt het alsof ze zich nu pas bewust is van mijn aanwezigheid en knikt ze me vriendelijk toe met een nauwelijks hoorbaar “hoi!”

Ook haar vriend komt nu weer tot bewustzijn en wrijft over zijn hoofd alsof om de warmte weg te vegen. Als hij mij ziet zitten knikt ook hij me met een “hallo” goedendag en als ze elkaar aankijken staan ze op hun gemak en zonder veel lawaai te maken op om buiten bij te gaan komen.

Als ze naar de deur lopen zie ik hoe zijn penis naar beneden hangt, hoe kan het ook anders bij deze hitte, en hoe zij hem druipend van het zweet volgt.

Alleen achtergebleven ga ik weer op mijn rug liggen. De tijd loopt langzaam in een sauna en pas nu realiseer ik me hoe mooi de jeugd kan zijn. Het meisje had mooie ronde tieten. Niet klein, maar klein genoeg om zacht te hangen zonder obsceen te bengelen. Haar ronde billen bewogen zich stevig bolstaand naast elkaar terwijl er boven haar kutje alleen maar een klein driehoekje blonde krulletjes te zien was.

Mezelf dit realiserend dreig ik een erectie te krijgen dus denk ik maar snel aan andere dingen. Maar goed ook, want ik hoor de volgende gasten het trapje aflopen. Een ouder paar Duitsers. Hij met een opgezwollen bierbuik en hangende borsten en zij nog dikker met lillende vetstroken over haar met rode huidbanden getooide maagstreek. Als ze op de bank kruipt gunt ze me ongewild een blik op haar harige bolspleet, hetgeen mij bepaald niet bijzonder opwindt. Allebei bewegen ze zich lomp op de houten banken als ze gaan liggen en dat is te horen aan het krakend geluid dat ze daarmee produceren. Als hij zijn juiste lichaamshouding zoekt voel ik de houten planken schokkend bewegen.

Opnieuw strek ik mij op mijn rug, geluidloos, en sluit nog even mijn ogen om de hitte nog even te doorstaan. Ik kan weer veilig liggen zonder erectierisico, daar hebben de nieuwe medegebruikers wel voor gezorgd.

Maar ik voel nu hoe ik aan alle kanten aan het zweten ben, het water druipt van mijn vingers naar beneden en zelfs over mijn onderbenen voel ik de stroompjes zweet nat naar beneden lopen.

Rustig ga ik overeind zitten om een kort momentje bij te komen en raap dan mijn badlaken bij elkaar. Met een knikje neem ik afscheid en loop door de deur waarachter mijn slippers staan te wachten. Een beetje dizzy loop ik door de zon richting stortbad. Zodra ik de knop heb ingedrukt volgt de koude brede waterstraal die ik over me heen laat stromen.

Als ik mijn badjas pak en die aantrek omdat het in de restaurantruimte gewoon is om kleding te dragen voel ik dat ik alweer begin te zweten onder de katoenen stof. Ik bestel wat te drinken en dan weer snel naar buiten te lopen waar naturisme gewoon is.

De tuin lijkt wel leeg en op mijn gemak loop ik over het gazon op zoek naar een lommerrijk plekje omdat ik voel hoe de zon fel op mijn huid brandt. Met hagen en struikgewas zijn er schaduwrijke en windvrije plekken gecreëerd waarin ligstoelen zijn opgesteld.

Van achter de volgende rij struiken hoor ik stemmen en dan vallen mij de eerder opgemerkte medebezoekers in. Ze waren niet in een relaxruimte binnen en op het terras zaten ze evenmin. Zouden zij het zijn vraag ik mezelf af. Ik herinner me hoe mijn penis zich stijf wilde groeien toen ik het jonge stelletje zag en nu de saunahitte dit niet voorkomt voel ik hoe mijn lul zich ongevraagd opricht. Ik draai me gegeneerd een beetje op mijn zij om eventuele kijkende ogen van andere gasten te sparen terwijl ik een sigaret draai en nip aan mijn koele glas.

Als ik daarop ongewild hoor wat er zich achter de bladerwand afspeelt helpt dit bepaald niet want als ik me bewust word van wat ik aan geluiden opvang betreft dit onmiskenbaar een geil gekreun.

Taboe

Graag uw sterrenwaardering bovenaan en/of reactie onder het verhaal. En/of eventueel rechtstreekse mail met schrijver. Dank u.

Liefs My

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s